Tintín va de subhastes

7 març

Trenta-dos anys després de la mort del seu creador (Hergé morí el 3 de març de 1983) , el personatge de Tintín segueix sent protagonista a molts mitjans de comunicació, i en moltes ocasions el motiu és perquè els dibuixos originals estan arribant a les sales de subhastes assolint xifres astronòmiques. I és que els còmics d’Hergé són uns dels principals responsables que el món del còmic s’hagi instal·lat en el circuit del món de subhastes, en aquest bloc ja ens hi hem referit diverses vegades, com va ser el cas de la subhasta de la portada de l’Estel Misteriós o la doble pàgina que es va fe servir per les guardes dels primers àlbums.

Mitjans com el diari Ara, la Vanguardia o fins i tot la BBC es fan ressò de les subhastes que aquests dies es faran a les famoses cases Christie’s o Sotheby’s.

Portada de 'Tintín al país dels soviets', que se subhastarà a Sotheby's

Portada de ‘Tintín al país dels soviets’, que se subhastarà a Sotheby’s

La casa novaiorquesa Sotheby’s subhastarà aquest dissabte un total de 288 obres originals, de les quals 50 són d’Hergé. Els interessats podran trobar-hi des d’esbossos a 3.500 euros de preu de sortida a la portada del suplement juvenil Le petit Vingtième, en què apareix el jove periodista acompanyat d’el seu gos, a partir de 450.000 euros. La peça estrella, però, és un dibuix en què Tintín arriba a mesurar 30 centímetres de llarg.

D’aquí a una setmana serà el torn de la londinenca Christie’s, que posarà a la venda 10 lots vinculats amb Hergé, que inclouen una portada original de 1978 de la revista ‘Le journal de Tintin’. En aquesta publicació, apareixen tots els personatges del clàssic ‘El lotus blau’, el cinquè àlbum de la sèrie ‘Les aventures de Tintín’.

Una resposta per a “Tintín va de subhastes”

  1. unicornplatejat 17/03/2015 a 10:50 #

    M’alegro que en Tintín estigui tant ben cotitzat. Que segueixi siguent així.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: