Associacions tintinaires

21 març

La bona salut de les associacions de tintinaires s’ha refermat amb les diferents trobades o assemblees de socis que han tingut lloc les darreres setmanes.

6encuentro

La primera fou la de Mil Rayos, associació de parla hispana, que celebrà la sisena edició de la seva trobada a la Fundació Carlos de Amberes de Madrid i de la qual podeu trobar una crònica en aquest enllaç. Aquest any el protagonisme va ser per l’àlbum “Tintín al Tibet”, que fou el tema central de la conferència i d’una exposició. També cal destacar la presència del dibuixant Paco Roca, que va ser guardonat amb el premi “tintinófilo del año”. El dibuixant valencià és un gran admirador dels còmics de Tintín, tal com podem llegir en aquest article de la Vanguardia.

 

ass2015_3

El darrer dissabte de febrer fou el torn de l’assemblea de socis de 1001, associació catalana de tintinaires, que com cada any es realitza a l’auditori de la biblioteca de Can Fabra, al barri de Sant Andreu de Palomar de Barcelona. Hi va haver molta presència de socis, més d’una cinquantena, que van gaudir del format habitual amb una primera part més institucional i una segona part més lúdica amb projeccions, concurs i entrega de pins als socis amb 10 anys d’antiguitat. En podeu llegir una breu crònica a la pàgina web de l’associació.

 

nivelles

Per últim també volem fer esment a la trobada anual que organitza “Les amis de Herge”, la pionera i més gran de les associacions tintinaires amb seu a Bèlgica que enguany celebra el seu 30è aniversari. La trobada va ser el passat dissabte 7 de març, i com els darrers anys es va fer a un hotel de la localitat belga de Nivelles, on al matí es fa un mercat de parades de col·leccionistes on es pot trobar una quantitat increïble de productes de totes les èpoques relacionats amb Tintín i a la tarda es realitza l’assemblea pròpiament dita amb diferents xerrades i col·loquis amb tintinaires il·lustres. A la seva pàgina de Facebook hi podeu trobar unes quantes fotografies.

 

Hem destacat aquestes associacions. ja que són les que ens resulten més properes i la més important, però a banda d’aquestes tres hi ha més associacions actives a França, Suïssa o els Països Baixos, ja en farem esment un altre dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: