Exposició al Museu d’Història de Catalunya

1 juny

expo Aquest dijous 6 de juny a les 7 de la tarda s’inaugurarà l’exposició “Aquell jove repòrter belga que tenia un fox terrier blanc…” al Museu d’Història de Catalunya. La mostra està centrada en conèixer l’obra d’Hergé i les fonts d’inspiració que va utilitzar per dibuixar les aventures de Tintín. A continuació podeu llegir la informació del díptic que s’ha editat:

“Hergé, creador del personatge de Tintín, era un gran perfeccionista i es documentava exhaustivament per crear les seves aventures. En aquesta exposició veureu fins a quin punt tot el seu món està extret de la realitat. Hem descobert exactament aquelles fotos de revista, postals, fotogrames, anuncis, il·lustracions de llibres i les imatges que ell va copiar per ambientar les seves aventures. Fins i tot personatges: Tornassol és el doble exacte de l’inventor del batiscaf, Auguste Piccard; el multimilionari Carreidas és el fabricant aeronàutic Marcel Dassault, i Bianca Castafiore està inspirada en la soprano Maria Callas. De la mateixa manera, el castell de Molins de Dalt és el Château de Cheverny, el Temple del Sol és el Machu Pichu, l’amagatall de l’emir Ben Kalish Ezab és la Petra de Jordània, el whisky Loch Lomond encara és una marca actual i l’Hotel Cornavin de Ginebra existeix realment. La reproducció fidel de la realitat era per a Hergé una autèntica obsessió.
L’exposició presenta els 24 àlbums de la col·lecció Tintín, acompanyats de les imatges originals que el seu autor va copiar per dibuixar cada vehicle, avió, aparell, edifici, animal, selva, muntanya, carrer, tribu o secta. Hergé té l’estranya habilitat de fabricar personatges i objectes que s’inscriuen en l’imaginari col·lectiu. El seu escenari és el planeta sencer, i les aventures es basen en fenòmens reals de cada època. Gaudiu-ne.”

Fa un any i mig ja es va poder veure una exposició amb el mateix títol a l’espai cultura Unnim de Sabadell, que va ser magnífica i on vam descobrir molts documents originals que Hergé deuria utilitzar per fer diferents vinyetes dels àlbums de Tintín. Doncs ara la podrem tornar a gaudir amb moltes més novetats al Museu d’Història de Catalunya. A més la mostra comptarà amb peces de la col·lecció tintinaire de Can Tonet.

Per tot plegat en recomanem la visita, teniu tot l’estiu per veure-la ja que es podrà visitar de manera gratuïta fins el 29 de setembre. Per a més informació podeu consultar la web del Museu d’Història de Catalunya.

Una resposta per a “Exposició al Museu d’Història de Catalunya”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tintín al Tibet, al Museu d’Història de Catalunya | Tintín en català - 12/06/2016

    […] relacionada amb les aventures de Tintín. La primera ocasió fou l’any 2013 amb la mostra “Aquell jove repòrter belga que tenia un fox terrier blanc…”, que ens mostrava un excel·lent recorregut de les aventures de Tintín a través de les fonts […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: