Xerrada tintinaire al Museu d’Història de Catalunya

9 juny

El passat dijous 6 de juny es va inaugurar l’exposició “Aquell jove repòrter belga que tenia un fox terrier blanc…” al Museu d’Història de Catalunya amb els parlaments de Jacint Guillem, comissari de l’exposició i de representants del Museu i del BBVA. Va comptar amb la presència de nombrosos tintinaires que vam poder gaudir d’aquest magnífic muntatge on anem descobrint plafó rere plafó sorprenents documents que acrediten com Hergé es va documentar per fer els seus dibuixos.

Plafó de Els cigars del faraó

Plafó de Els cigars del faraó

En el recorregut de la mostra anem veient per a cada àlbum diferents documents relacionats amb l’el·laboració de l’aventura o que tenen a veure amb algun dels personatges o dels fets que passen en el còmic. A més els plafons van acompanyats de diferents figures tintinaires que donen un toc molt vistós. És una exposició gratuïta i oberta a tothom, que la poden gaudir tant nens com adults i que pels més tintinaires us recomano que la visiteu sense pressa, ja que hi ha nombrosos detalls que val la pena fixar-se.

Tintinaires a l'inauguració

Tintinaires a l’inauguració

D’altra banda, dintre dels actes relacionats amb aquesta mostra, aquest dimecres 12 de juny a les 19:00 a la llibreria del Museu d’Història de Catalunya es farà una tertúlia tintinaire a partir del llibre “Som i serem (tintinaires)”. L’acte comptarà amb la participació de Joan Manuel Soldevilla, autor del llibre, i Jacint Guillem, comissari de l’exposició , que recordem que es podrà visitar gratuïtament fins el 29 de setembre.

somiserem

Mitjans de comunicació

Podeu llegir un article sobre l’exposició publicat a La Vanguardia en aquest enllaç.

Article a El Periódico de Catalunya en aquest enllaç.

Un article al diari Ara en aquest enllaç (contingut complet amb accés Premium).

També podeu veure un reportatge del programa Connexió Barcelona de BTV amb la presència d’en Jacint Guillem, en aquest enllaç (a partir del minut 13).

Un altre reportatge al Telenotícies de Tv3 en aquest enllaç.

Un altre a L’Informatiu 2 de Televisió Espanyola en català en aquest enllaç (a partir del minut 9,20).

I encara un altre al Telediario de Televisió Espanyola en castellà en aquest enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: