Tintín al Tibet, al Museu d’Història de Catalunya

12 juny

El museu d’Història de Catalunya, situat a la plaça de Pau Vila de Barcelona, acollirà per segona vegada una exposició relacionada amb les aventures de Tintín. La primera ocasió fou l’any 2013 amb la mostra “Aquell jove repòrter belga que tenia un fox terrier blanc…”, que ens mostrava un excel·lent recorregut de les aventures de Tintín a través de les fonts d’inspiració que va utilitzar Hergé. En aquesta ocasió és el torn de la mostra “L’aventura d’aquell jove reporter belga al Tibet” de la qual ja vam parlar en aquest blog quan es va fer a Sabadell l’any passat.

expo_tintin_al_tibet_paret_principal_full_gallery

L’exposició, que es podrà visitar gratuïtament del 15 de juny al 2 d’octubre, està organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i BBVA Caixa Catalunya amb la col·laboració MoulinSab-Associació de Tintinaires de Sabadell, Fundació Casa del Tibet de Barcelona, Servei General d’Informació de Muntanya, Unió excursionista de Sabadell i 1001-Associació Catalana de Tintinaires. 

L’exposició recorda la primera conquesta del cim de l’Annapurna l’any 1950, així com les successives expedicions catalanes els anys 1974, 1984 i 1987, i la vincula amb l’àlbum Tintín al Tibet que es publicà 15 anys més tard.  Ambdues palesen l’amistat i la convicció en l’assoliment d’un somni i l’alternança entre l’esperança i la desesperació. Amistat, afany de superació, esforç, lleialtat, solidaritat, són valors que l’exposició posa en relleu.

Es farà un acte d’inauguració aquest dimarts 14 de juny a les 19 h. Més informació a la web del Museu d’Història de Catalunya


Altres enllaços: – Article sobre l’exposició al diari digital Núvol

Deixa un comentari