Un nou homentage de Rodier

14 febr.

El dibuixant canadenc Yves Rodier, conegut pels seus pastitxos i homenatges dels còmics de Tintín, ha publicat per les xarxes socials un nou dibuix titulat “Tintin au Pub”, una excel·lent recreació de molts dels personatges principals en un ambient extret del còmic de L’illa negra:

rodier

Yves Rodier és molt conegut en el món tintinaire per exemple per haver realitzat una versió completa de Tintín i l’art-alfa, àlbum que Hergé va deixar inacabat en morir. Rodier va arribar a demanar permís a Moulinsart per publicar-la però no va tenir èxit. Aquesta versió, sempre en àmbits no oficials, s’ha acolorit i se n’han fet diferents edicions, fins i tot en castellà i en català.

rodier1

L’autor canadenc també ha fet dibuixos sobre “Un jour dans un aéroport”, un projecte d’Hergé de fer una aventura de Tintín a un aeroport però que mai no va realitzar. També ha dibuixat una pàgina sobre “Tintin et le thermozéro”, un projecte d’àlbum que Hergé va abandonar. Un altre dibuix conegut és la pàgina 27b de Tintín al Tibet, una pàgina extra que no va arribar a aparèixer en l’àlbum.

I encara té més dibuixos com “Tintin, reporter pigiste au Vingitème Siècle” o “Le Lac de la Sorcière”, a banda de molts altres homenatges en format de portades, postals, etc.

Personalment estic molt a favor d’aquest tipus d’homenatges, fets amb molta qualitat i amb tot el respecte a l’obra d’Hergé, encara no tinguin l’autorització de Moulinsart, societat encarregada dels drets d’autor del creador belga. Una altra cosa són les múltiples paròdies i pastitxos de dubtós gust que han anat apareixent al llarg dels anys per tot el món.

Una resposta per a “Un nou homentage de Rodier”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Més dibuixos d’Yves Rodier | Tintín en català - 30/11/2016

    […] un temps ja vam parlar en aquest blog sobre el dibuixant canadenc Yves Rodier, conegut en l’àmbit tintinaire per haver fet diferents dibuixos d’homenatge a les […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: