Subhastada la maqueta original de l’Unicorn

19 juny

Segons podem llegir en diferents mitjans com El Periódico de Catalunya, avui s’ha subhastat a Brussel·les la maqueta del vaixell “Unicorn” que Hergé va fer construir l’any 1942 perquè servís d’inspiració per a dibuixar-lo en els còmics. El preu final ha estat de 39.000 euros, en una subhasta amb més de 200 objectes de col·leccionista però on la peça estrella ha estat la maqueta del mític vaixell creat per Hergé.

unicorn.png

Aquesta maqueta era coneguda pels experts en la matèria, tot i que va estar desapareguda durant dècades i ha aparegut en mans dels néts del veterinari d’Hergé, que cuidava dels seus gats siamesos i al qui li va cedir la peça l’any 1960. El model, d’uns 55 centímetres compta amb tres pals, cinquanta canons i veles de lli, va ser encarregat pel mateix Hergé al maquetista Gérard Liger-Bélair.

Segons l’expert en l’obra d’Hergé, Philippe Goddin, l’encàrrec va arribar tard, ja que en aquella època l’aventura de “El secret de l’Unicorn” es publicava al diari “Le Soir” -entre 1942 i 1943- i davant la pressió de l’editor del diari, el dibuixant belga no va poder utilitzar la maqueta acabada per perfeccionar les més de 90 vinyetes en què apareix el vaixell de l’avantpassat del capità Haddock.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: