Sentència judicial favorable a Moulinsart

25 set.

Fa uns mesos parlàvem en aquest blog d’una nova acció judicial impulsada per Moulinsart contra “SV Créations” per haver realitzat un bust inspirat en el dibuix que Pere Torrent (Peret) va fer per l’exposició “El museu imaginari de Tintín” que va tenir lloc a la Fundació Miró de Barcelona l’any 1984.

 

bust

El bust de la polèmica

Fa pocs dies hem llegit en aquest digital belga que els tribunals van prohibir la producció i comercialització d’aquests busts i van imposar una multa de 1.000 euros per la infracció. A més tenen l’ordre de destruir totes les unitats que tinguessin en estoc.

En la mateixa notícia es fa referència a una contrademanda del dibuixant Peret contra Moulinsart per la utilització de la imatge en logotip del museu Hergé. Com era de preveure els tribunals han desestimat aquesta demanda en la qual Moulinsart va defensar que la silueta es basa en una vinyeta de l’original de la plana 30 de “Tintín al Congo”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: