Amb el nom de “Tintin: Herge’s Masterpiece” ha desembarcat a Londres una nova exposició sobre les aventures de Tintín. Aquesta mostra, ubicada a la Somerset House i que es podrà veure fins al 31 de gener de 2016, recorre l’obra d’Hergé a través d’un element recurrent a les aventures de Tintín: les finestres. De fet, és a través d’un ull de bou com Tintín coneix al capità Haddock, explica Michael Farr, traductor de les aventures a l’anglès i un dels principals responsables d’aquesta mostra.
L’exposició conté esbossos, aquarel·les i il·lustracions originals que permeten observar l’evolució de l’estil d’Hergé i com arriba a convertir-se en un fenomen global. Segons Farr, la mostra agradarà tant als fans incondicionals de Tintín com als que el descobreixen per primera vegada. Apassionat per l’art, la mostra també ensenya la fascinació d’Hergé per l’arquitectura i el disseny.
Més informació (en anglès):
https://www.somersethouse.org.uk/visual-arts/tintin
http://www.theguardian.com/culture/2015/nov/11/tintin-london-exhibition-celebrates-herges-boy-wonder
Parlant d’exposicions volem recordar-ne dues que es fan al nostre país i que també val molt la pena veure-les si encara no ho heu fet:
La primera porta per títol “Jo encara diria més. Mostra de llengües tintinaires“, on es fa un interessant recorregut per les diferents traduccions dels àlbums de Tintín: des de llengües amb milions de parlants fins a algunes en perill d’extinció. Aporta dades com la ubicació en el mapa, nombre de parlants, família lingüística, i curiositats relatives a aquest famós personatge, com els noms o les expressions més característiques. Tot un exemple de diversitat i plurilingüisme.
La mostra, organitzada per l’associació 1001 i que fou inaugurada durant la trobada tintinaire de Cornellà, es pot visitar al Palau de Can Mercader de Cornellà de Llobregat fins al 24 de gener de 2016.
I la segona és “L’aventura d’aquell jove reporter belga al Tibet“, de la qual ja en vam parlar però que recordem que es pot veure fins al 10 de gener de 2016 a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (carrer d’en Font 25, Sabadell). Aquesta exposició commemora el 65è aniversari de la 1a ascensió de l’Annapurna per part de l’expedició francesa dirigida per Maurice Herzog i el 50è aniversari de la publicació en català de l’àlbum Tintin al Tibet.
Més informació a: http://www.fundaciosabadell.cat/espai-cultura/laventura-daquell-jove-reporter-belga-al-tibet/
Deixa un comentari