Gràcies, Jordi

1 març

Jordi Tardà i una deAquest matí hem sabut la trista notícia que ens ha deixat el periodista i gran tintinaire Jordi Tardà. Era conegut principalment per la seva afició i dedicació al món de la música ja que era un dels pioners de Catalunya Ràdio amb el seu ja mític programa “Tarda Tardà”, per on van passar les grans figures musicals d’arreu del món i on va deixar palesa la seva afició pel rock i en especial pels Rolling Stones.

Però en Jordi tenia una altra gran passió, les aventures de Tintín. Fruit d’aquesta passió va reunir una col·lecció formidable d’àlbums i objectes tintinaires a partir de la qual va realitzar diverses exposicions, la primera de les quals l’any 2007 al centre cultural Fontana d’Or de Girona i que posteriorment tingué continuïtat i viatjà per diferents ciutats com Madrid, València, Vitòria o Àvila. Precisament el primer post d’aquest bloc va estar dedicat a l’exposició “Tintín Making Of” que va fer a principis de 2013 a l’Octubre CCC de València que també reunia diferents peces de la seva col·lecció amb l’objectiu de donar a conèixer el procés de creació de les aventures de Tintín.

El programa de ràdio “Tintín a la ràdio”, amb 16 temporades i més de 10 anys en antena a Catalunya Ràdio ha estat un altre impressionant llegat que ens ha deixat als tintinaires. Durant totes aquestes temporades d’estiu i d’hivern hem pogut escoltar a través del seu programa totes les notícies al voltant del món de Tintín, converses amb reconeguts experts en l’obra d’Hergé, convidats de diferents àmbits aficionats al jove reporter belga o descobrir petites joies musicals. El que és més important és que ens ha donat la possibilitat d’escoltar i aprendre una mica més sobre les aventures de Tintín, una afició compartida per molts en el nostre país.

tarda_valencia

En aquest enllaç de l’antiga “Tintín en català” podem veure les referències a les exposicions de la seva col·lecció.

I per suposat ens deixa un gran patrimoni radiofònic amb el seu “Tintín a la ràdio” del qual encara podem escoltar-ne els darrers programes a la web de Catalunya Ràdio.

Gràcies Jordi per les bones estones que ens has fet passar amb el teu admirat Tintín. Paraula de Stone… i d’Hergé.

2 Respostes per a “Gràcies, Jordi”

  1. projecteaeroport 02/03/2015 a 13:24 #

    Gràcies, Xavier. Un escrit molt emotiu.

    Pau

  2. unicornplatejat 11/03/2015 a 17:34 #

    Descansa en pau, noble heroi de la cultura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: