Tintín al país dels sobres

25 ag.

La figura de Tintín s’ha convertit en una icona universal i molts cops és utilitzada pels mitjans de comunicació per parlar d’algun tema d’actualitat. En articles d’àmbits ben diferents hi podem trobar sovint alguna referència tintinaire, donat l’ampli ventall de temes que es tracten als còmics del reporter belga.

Una de les darreres referències ens ha sorprès força, es tracta d’aquest article d’opinió que podem llegir al “Diario siglo XXI”. En l’article es pregunta perquè Hergé mai va portar a Tintín a Espanya i respon dient que no estaria preparat per enfrontar-se als delinqüents corruptes que s’hi trobaria. Tota una crítica ferotge a la crisis que està patint Espanya a nivell econòmic, però sobretot a nivell polític i moral.

Llegint una nota

Una resposta per a “Tintín al país dels sobres”

  1. unicorngris 25/08/2013 a 20:47 #

    Si puc opinar, amb franquesa, potser no ha valgut la pena promocionar aquí aquest article d’opinió de Tintín. Potser no. I no ho dic gens perquè sigui en castellà (si fós escrit en català, segur que també el desaprovaria, sense cap broma). Bé, no és ninguna broma en absolut. Trobo que és un article una mica bastant insultant (tothom té dret a fer contra-opinions) i que potser Tintincat no s’ajuda a sí mateix promocionant-lo, per molt que, de fet, (és clar, no se m’oblida) en Tintín sigui (ho és) el centre d’aquest article. Que utilitza una terminologia dubtosa, vaja, per dir-ho així. Almenys, és el que jo crec. Amb tota la seriositat.

    ¿Com es pot parlar de respecte sense censura? ¿La llibertat absolta garanteix molt?

    Opino que Tintincat a vegades no és prou prudent. He dit. A reveure. Salut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: