Tintín al Congo com a font històrica

8 ag.

Tintín al CongoEn un més que interessant article sobre la relació entre la història i el món del còmic podem trobar un apartat sobre les aventures de Tintín que fa referència primer a Tintín al país dels sòviets, on es constata el rebuig a la Revolució russa i al comunisme en l’Europa burgesa a la qual pertanyia Hergé, i en segon terme a Tintín al Congo amb el sentiment de superioritat europeu respecte les colònies africanes.

Respecte a aquesta segona referència de Tintín al Congo hi ha un enllaç a un extens article de Óscar Gual Boronat de l’IMAB – Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de Gandia que porta el títol de “El cómic como fuente histórica: el falso testimonio de Tintín en el Congo belga”, on es fa un extens estudi d’aquest còmic i tracta de provar la capacitat del còmic per ser utilitzat o no com a font històrica. Si voleu llegir l’article el pode trobar en aquest enllaç

Una resposta per a “Tintín al Congo com a font històrica”

  1. Nest 07/07/2018 a 11:52 #

    I el testimoni del País dels Soviets era fals ?
    Ningú en diu res, ni ase ni bestia, s’obvia, però va estar censurat molts anys. I s’ha demostrat que els Soviets de l’Stalin i companyia eren certament un regim totalitari de terror.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: