Referències tintinaires a Spirou

8 oct.

Les aventures de Tintín han marcat diverses generacions de lectors i dibuixants, per això no és estrany trobar-nos referències i picades d’ullet en moltes obres. N’hi ha molts, però un dels còmics que segurament fa més petits homenatges a l’obra d’Hergé és “El botones de verde caqui” (no està traduïda al català) de la sèrie “Una aventura de Spirou”.

Portada del còmic

Amb guió de Yann i dibuix de Schwartz, l’acció transcorre a Brussel·les en l’època d’ocupació dels nazis, on Espirú i Fantàstic es veuen involucrats en diferents aventures per ajudar a la resistència. En aquest context, en el còmic es fa referència al fet que Hergé seguia dibuixant al diari “Le Soir” que estava sota control nazi, fet que provocà controvèrsia. Però també hi trobem picades d’ullet a diversos personatges i icones de les aventures de Tintín així com d’altres personatges creats per Hergé.

A continuació podeu veure algunes de les referències a Hergé que hi ha en aquest còmic:

image 

Una resposta per a “Referències tintinaires a Spirou”

  1. Mark Corbera Mestres 11/08/2021 a 05:30 #

    Interessant article, està bé.

    http://lletra-perenne.fandom.com/ca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: