Ara que està a punt d’acabar l’exposició “Tintín i la Lluna. 50 anys de la primera missió tripulada” val la pena fer-ne un breu resum i ensenyar algunes imatges d’aquesta mostra on la iconografia del coet lunar dibuixat per Hergé ha estat una peça clau. Als que no l’heu vist encara teniu una setmana, ja que es pot veure fins al 26 de maig de 2019 al Cosmocaixa de Barcelona, al carrer Isaac Newton, 26. L’horari és de dilluns a diumenge de 10 a 20 h.
Cal remarcar que la mostra se centra en gran part en la missió que va fer possible l’arribada de l’home a la Lluna -el projecte Apollo -, i els seus èxits científics i tecnològics. Hi podem veure com la humanitat ha somiat a arribar a la superfície de la Lluna des de sempre, especialment des que Galileu la va observar per primera vegada amb un telescopi que va construir ell mateix el 1609. L’exposició mostra tot el que sabem del nostre satèl·lit natural, i com es va preparar i realitzar el viatge de la missió Apollo 11 l’any 1969. Finalment ens trobem amb uns interactius que ens expliquen alguns dels projectes en relació a viatges pel nostre univers que les diferents agències espacials estan preparant per als pròxims anys.
En l’àmbit tintinaire, una gran reproducció del coet lunar ens dóna la benvinguda, una de les peces més emblemàtiques de les aventures de Tintín que també ha servit per ser la imatge principal d’aquesta exposició. Un cop passat l’espai principal de la mostra dedicat a la missió Apollo 11, ens trobem amb un espai dedicat a explicar l’obra creada per Hergé amb diferents plafons que expliquen el procés de creació del còmic, on el coet lunar torna a tenir una presència principal. La presència de material sobre Tintín en aquesta mostra no és molt nombrosa, però de ben segur que haurà servit que per als més petits gaudeixin de la iconografia del doble àlbum lunar i els obri una porta d’entrada a l’univers Hergé.
Molt interessant. Això dels viatges a la lluna sempre ha estat fascinant. Sense bromes.