Actes d’homenatge a Joaquim Ventalló

3 nov.

Enguany es commemora els 50è aniversari de la primera traducció del Tintín al català, concretament de l’àlbum de Les joies de la Castafiore. Per aquesta primera quinzena de novembre s’han organitzat diferents actes entorn la figura de Joaquim Ventalló, traductor de Tintín al català, a la seva ciutat natal, Terrassa:

  • Exposició “Tintinaires de Catalunya” a la Biblioteca Central de Terrassa. del 3 al 15 de novembre. Es basa en els plafons utilitzats en la mostra del Centre Cultural Can Fabra. La Biblioteca Central de Terrassa és al Passeig de les Lletres, 1.
  • Col·locació d’una placa commemorativa a la via pública. Organitza: Ajuntament de Terrassa. Dimecres dia 12 de novembre a les 18:00 hores al carrer Cardaire 44 / c.Sant Pere
  • Conferència ” Joaquim Ventalló i la feina de traductor de Tintín al català”, a càrrec de Pau Vinyes i Roig, tintinaire i autor de la biografia “Visca la República!: Joaquim Ventalló, periodista, polític, poeta i traductor”. Dimecres dia 12 de novembre de 2014, a les 19 hores. Biblioteca Central de Terrassa.

expo_terrassa

xerrada_terrassa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: