Article sobre Tintín a El País

12 ag.

En Tintín no deixa de ser protagonista ni en ple estiu. Per exemple avui mateix podem llegir un article al diari a El País que en parla: (http://cultura.elpais.com/cultura/2014/07/20/actualidad/1405892882_797987.html). Els mitjans de comunicació, especialment la premsa escrita, tenen força tirada a parlar d’en Tintín, segurament perquè molts dels periodistes admiren el personatge d’Hergé, que tot i que ho demostra poc és periodista ha influït a més d’un a l’hora d’exercir la professió.

L’article, amb el títol de “Hergé en el país del oro gráfico” no explica cap novetat destacada però aprofita l’impacte que han tingut les darreres subhastes de dibuixos originals per repassar la gran importància de la seva obra i l’impacte que ha tingut en diferents generacions de lectors. Com no podia ser d’altra manera també explica algunes de les polèmiques més conegudes com l’actitud d’Hergé a la segona Guerra Mundial, el colonialisme de Tintín al Congo o la gestió dels drets par part de Moulinsart i Nick Rodwell. Em sumo a la frase que tanca l’article, que diu que “en realitat la única manera de protegir la imatge de Tintín és llegir els seus àlbums“.

tintin

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: