Novetats editorials – Du crabe rouge au Crabe aux pinces d’or

9 nov.

Darrerament hi ha hagut una sèrie de novetats editorials molt interessants entorn de la figura de Tintín i el seu creador Hergé. Fa poc comentàvem en aquest blog la biografia de Benoit Peeters “Hergé hijo de Tintín”, el més que recomanable “Les tresors de Tintin” de Dominique Maricq , i el Museo Hergé de Zephyrum Ediciones.

Ara sumem a la llista el llibre “Du crabe rouge au Crabe aux pinces d’or”, publicat en francès i del qual a continuació podiu llegir la seva ressenya:

Crabe

El 15 d’octubre de 1940, Hergé va acceptar el càrrec de director de Soir-Jeunesse, suplement per a infants del diari Le Soir, on Tintín es va convertir en l’heroi després de la desaparició de Le Petit Vingtième. Dos dies després, l’aventura del Cranc de les pinces d’or debuta en un diari controlat per l’ocupació. A la portada de la primera edició de Soir-Jeunesse, Tintín no amaga la seva felicitat pel retorn.

Com molts belgues circulant per les carreteres de França per la invasió alemanya, Tintín torna de l’èxode a peu, amb la intenció de tornar a treballar. Hergé no es va conformar en signar les dues planxes d’historietes. El dibuixant va il·lustrar tanmateix passatemps, jocs i diferents seccions del suplement. Però la guerra seguia esquinçant Europa i Le Soir-Jeusesse desapareix víctima de l’escassetat de paper. Per arribar a la final de l’aventura, Hergé transforma la doble pàgina setmanal de Tintín del suplement en tires diàries pel diari.

Aquest llibre reconstrueix per primer cop tota la història original de “Du crabe rouge au Crabe aux pinces d’or”, des de les primeres planxes a Soir-Jeunesse fins a les darreres tires de vinyetes aparegudes a Le Soir “robat pels nazis”. La narració s’enriqueix amb portades, gags de Quick i Flupke i dibuixos inèdits creats per Hergé per al suplement.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: