Les mystères des 7 boules de cristal

30 juny

Aquest passat 25 de juny apareixia publicat a La Vanguardia un article de Jordi Canyissà titulat “Las aventuras de Tintín en la Segunda Guerra Mundial”.  L’article fa referència al llibre “Les mystères des 7 boules de cristal”, editat en francès por Moulinsart, que ens explica el procés d’elaboració i publicació d’aquesta aventura d’Hergé en plena Segona Guerra Mundial. En el llibre podem descobrir com originalment aquest còmic es va publicar en 153 tires en blanc i negre que posteriorment adaptaria i modificaria per crear les 48 primeres pàgines de l’àlbum en color que tots coneixem.

mysteres

L’article també fa referència a les acusacions de col·laboracionisme sobre Hergé un cop acabada la guerra, ja que aquesta aventura es va publicar originalment al diari belga Le Soir, controlat en aquells moments per la propaganda nazi.  En aquest sentit, diversos biògrafs com Pierre Assouline afirmen que Hergé simplement estava centrat en la seva obra i que Le Soir va ser una bona oportunitat per seguir endavant amb la seva trajectòria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: