Els ous de Pasqua

31 març

Com cada Setmana Santa tornen les tradicions d’origen religiós, una de les més seguides a Catalunya és la de la mona de pasqua, de la qual cada any podem trobar-ne alguna que tingui motius tintinaires. L’any passat va ser força prolífic en mones dedicades al món de Tintín degut a l’estrena de la pel·lícula El secret de l’Unicorn d’Steven Spielberg.

Però en altres indrets d’Europa, especialment en països de l’Est però també a França i a Bèlgica, hi ha la tradició de pintar ous (poden ser ous reals o de dolços)  i amagar-los pel jardí o la casa per a que els nens els trobin. Com més ous es troben, més caramels s’obtenen al final. Hergé ens mostrà en més d’una ocasió en les revistes Tintin aquesta tradició força arrelada en les famílies cristianes, ja que per Setmana Santa solia incloure algun dibuix felicitant les pasqües i on els ous hi tenien un paper destacat.

joyeuses-paques tintin paques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: