El meteorit misteriós

16 febr.

estel1Fets com l’aproximació de l’asteroide 2012 DA14 a 27.600 quilòmetres de la Terra o la  caiguda d’un meteorit al centre de Rússia ens fan venir al cap un tema que Hergé ja va tractar en l’àlbum l’Estel Misteriós, publicat per primer cop l’any 1942.

En aquest àlbum de Tintín un meteorit s’acosta a la Terra i el professor Càlix pronostica la fil del món degut a l’impacte d’aquest en la superfície terrestre.

Afortunadament els càlculs resulten ser erronis i el bòlid passa a uns 45.000 quilòmetres de la Terra, però un tros es desprén i arriba a impactar a l’Oceà Àrtic. El professor Càlix descobreix en l’aerolit un nou metall que anomena calixtè, i aquest fet provoca l’expedició per recuperar el fragment caigut, en la que se centra gran part de la història d’aquest àlbum.

Al Telenotícies Vespre de TV3 també van il·lustrar la història de la caiguda de meteorits sobre la Terra amb alguna referència cinematogràfica (basant-se en la teoria que un meteorit va causar la desaparició dels dinosaures) i també amb el còmic del que hem parlat, l’Estel Misteriós.

L’enllaç a la notícia és el següent: http://www.324.cat/video/4468719/HISTORIA-DE-LA-CAIGUDA-DE-METEORITS-SOBRE-LA-TERRA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: