Novetats editorials

11 oct.

Les publicacions sobre el món de Tintín semblen no tenir fi, els 23 àlbums i la resta de l’obra d’Hergé segueixen donant que parlar i per això contínuament van apareixent estudis, recopilacions o homenatges entorn aquesta figura. En aquesta ocasió comentem breument tres novetats en francès:

  • Les animaux de Tintín: publicació de 128 pàgines realitzada pel setmanari francès “Le point” aquest passat mes de setembre on es repassen les 112 espècies animals, tant domèstiques com salvatges que apareixen als còmics de Tintín. Compta amb gran nombre d’il·lustracions i fotografies i amb els comentaris de diversos experts tintinaires.

COUVE-LIBRAIRIE-FRANCE-tintin-animaux

  • Hergé, Tintin et les trains: llibre de 64 pàgines amb guardes editat per Casterman i Moulinsart que es publica coincidint amb la inauguració el passat 24 de setembre de la “Train World” a Brussel·les (estació de Schaerbeek). El llibre fa un repàs dels diferents models de trens i les diferents estacions que apareixen en les aventures de Tintín, una lliçó tant geogràfica com històrica del mitjà de transport ferrioviari a través dels dibuixos d’Hergé.tintin_trains_1
  • L’art d’Hergé: monografia sobre l’obra d’Hergé de 240 pàgines editada per Moulinsart a càrrec de Pierre Sterckx, un professor d’història de l’art que va ser amic i assessor en art contemporani del creador de Tintín. El llibre ha estat realitzat a partir dels arxius del Museu Hergé i presenta l’evolució en l’obra d’Hergé fins a la culminació del seu estil amb la demonidada “línia clara”. També ens presenta pintors de diferents èpoques com Fontana, Poliakoff, Warhol o Liechenstein que el van inspirar i que també va col·leccionar amb passió.art_herge_1

Per a més informació i saber com adquirir-los us podeu dirigir a les botigues i els canals de venda habituals de productes de Tintín.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: